civilek civilkedni tanulnak profi civilektől

civilek civilkedni tanulnak profi civilektől

Chicago rulez!

2015. május 04. - külföldiügynök

Illinois állam szenátora, Bruce Rauner a napokban nyújtotta be az állami költségvetést, 6 milliárd dollár megszorítással. A kiadásokat csökkentő megszorítások elsősorban a szociális területeket, az oktatást, az egészségügyet és a tömegközlekedést érinti. Egészen konkrétan a hajléktalan ellátást, a lakhatási támogatásokat, a gyerekjóléti szolgáltatásokat, a fogyatékkal élő gyerekek támogatását, az iskola utáni fejlesztő foglalkozásokat, a drog rehabilitációs programokat és a mentális betegeket támogató intézményeket sújtja leginkább a vágás. Nahát. A szenátort ebben az évben választották újra, sokak szerint az állam leggazdagabb embere egészen egyszerűen befizette magát a szenátori székbe, a választások utolsó hetében a csapból is ő folyt. Míg a megszorítások a legnehezebb helyzetben élőket érintik, addig Rauner szenátor meglepően bőkezű a legnagyobb forgalmat bonyolító vállalkozásokkal. Minősített adatok védelmére hivatkozva a pontos számokat nem lehet látni, de a legnagyobb árbevételű vállalkozások kb. 70%-a valahogy nem fizet társasági és iparűzési adót. Rauner a felső 1% kormányzója gúnynevet kapta.

sam_0886.JPG

Civil szervezetek az átlátható és egyenrangú adózás mellett a banki tranzakciók utáni adó bevezetését (Robin Hood adó) szorgalmazzák a megszorítások helyett. Ez eddig annyira még nem ment át. Az érdeksérelmek mentén számos koalíció alakult az elmúlt hetekben, civil szervezetekből, aktivistákból, önkéntesekből, helyi lakó közösségekből. Szervezkednek, akcióznak, lobbiznak, demonstrálnak, összefognak. Még van pár hetük, hogy változásokat érjenek el. Június első hetében fogadják el a végleges költségvetést. Ezt a folyamatot nézhetem végig egészen közelről az egyik legnagyobb civil szervezeteket tömörítő One Northside koalíció főhadiszállásán. Akciókkal és demonstrációkkal teli hetek Chicagóban. Akkor hajrá!

sam_0761.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldiugynok.blog.hu/api/trackback/id/tr367428210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atem Agrav 2015.05.04. 11:00:31

akkor lesz dolgod :-)
süti beállítások módosítása